Beskrivelse af laboratorieudstyr

Jeg besøger ofte min kvinde i bøger. Hun er ansat ved Det Tekniske Fakultet ved Gdańsk Universitet, hvor hun har klasser med studerende, værker og i laboratoriet. Nogle gange fortæller han mig om det udstyr, han skaber - selv om jeg ikke findes i lejligheden for at forstå alt, er jeg ikke overrasket over, at hun har valgt formålet med hendes faglige funktion i den laveste periode.

Laboratorieudstyret er meget subtilt og et godt problem. At skrive et par ord om udstyr i et moderne kemisk laboratorium kan eksistere for en kemisk utænkelig opgave, jeg vil jo åbne det for dig.Dagens kemiske laboratorium ser sandsynligvis ikke ud som illustrationerne fra bøger, som jeg husker fra vigtige folkeskolegrupper. Laboratoriemikroskoper, som i daglig tid betaler grundudstyret for hvert laboratorium, er fraværende i holdet. Den mest almindelige skål er - hvordan ellers ville være - en computer. der er også køleskabe, installationer til ventilationsrum, dræn, forskellige beholdere og flere maskiner, som i øjnene ikke syntes at give det, de giver - prøveudtagere, masse- og gasmassespektrometre og forskellige kompositionanalysemaskiner kemiske stof, hvis navn jeg desværre ikke kunne huske.Selvfølgelig er lumbulære mikroskoper stadig brugt i tankerne, flere kan altid findes hos en medicinsk universitet eller biologi afdeling, som desuden kan hun besøge os, hvis min kæreste er færdig med sit arbejde. Blandt andet at beundre laboratorieudstyret anvendt af biologer. Det må indrømmes, at det ser meget meget spektakulært ud end kemisk. Hvis jeg skulle lave et sæt design til en science-fiction film, ville jeg nok bede denne afdeling om at leje noget udstyr. Biologiafdelingen er mere god af eksemplerne på eksotiske planter der vokser der, et stort akvarium og et formarium, hvor man kan observere mavenes adfærd i flere timer.